Våra katter

Här nedan är en liten presentation av alla våra katter, förutom Tobbe som har en helt egen presentation. 

2005 köpte vi vår första Birma, S*Commancheros Destiny (Tiffany). Hon var en fin dam som inte tyckte om allt för mycket ståhej. Tiffany var en ganska liten och försiktig tjej. Hon var husses tjej och sov alltid bredvid husses kudde på nätterna. Tiffany har fött tre kullar, men tyvärr har det bara varit en levande unge i varje kull. Tyvärr fick Tiffany somna in 13 oktober 2020 eftersom hon hade invasiv cancer i skelettet i ansiktet. Hon är mycket saknad av oss alla.

Tiffanys första unge heter S*Newports Tarzan som föddes i april 2007. Tiffany ville inte veta av sin förstfödde så matte fick mata honom (med lite hjälp av sin mamma) och hålla honom varm. Han vägde bara 60 gr när han föddes men med vår hjälp gick han upp i vikt och blev en stor och fin kastrathane. Tarzan har aldrig ställts ut eller avlats på. Tarzan är en mycket speciell katt som mer agerar som en hund än en katt... Matte är hans "mamma" och följer efter henne vart hon än går. Han är också mycket matglad och äter mycket konstig mat för en katt, som tex melon, popcorn och kanelbullar!! Sover alltid tätt intill matte. 

I april 2008 födde Tiffany sin andra son, S*Newports Texas. När han var ca 6 månader tog vi med honom till mattes äldsta dotter som bor i USA där han fick flera andra kattkompisar. 

I maj 2013 födde Tiffany sin sista unge, S*Newports Tindra Mini (Mini). Dagen efter Mini föddes så opererades mamma Tiffany då hon hade ett dött foster i livmodern. När de kom hem så producerade inte Tiffany så mycket mjölk så vi matade Mini med mjölkersättning flera gånger om dagen tills hon började äta vanlig mat. Efteråt har vi förstått att Mini också diade ganska mycket, så efter en dryg månad var hon rätt så rund! Sedan när Mini började löpa blev hon väldigt tunn och så har hon fortsatt vara. Hon är både liten och tunn. Mini fick först arbetsnamnet Mini eftersom varken vi, veterinären eller veterinärstuderande visste vad det var för kön. När hon kallats för Mini i flera månader tyckte vi att det passade bra så hon fick fortsätta heta det. Det är Mini som är mamma till Atlas och Lexus. Mini är också mamma till B-kullen och Champagne (C-kullen).

I september 2014 hittade Sven-Erik S*Dunhjärtats Sjangdoble Toblerone (Tobbe). En slump att vi fick köpa honom faktiskt  Vi ringde uppfödaren och skulle få titta på honom på lördagen, men blev informerade att kvällen innan skulle en annan familj titta och senare på lördagen skulle en annan familj komma dit. När vi kommer till uppfödaren på lördagseftermiddagen blev vi helt sålda på en gång, vilken liten tuffing. Han kom direkt fram till oss och la sig ner. På hemvägen visste vi att ville köpa lille Tobbe, men vi var ju bara tredje på tur 😟 Dagen därpå ringde uppfödaren och meddelade att hon ville att vi skulle få köpa Tobbe 😃😻 Vilken glädje! När vi kom hem med honom var våra andra katter aviga mot honom och fräste lite, men Tobbe stegade in och visade vem som är nya kungen i familjen. Sedan den dagen är han  en oumbärlig del av vår familj.

 2020-10-28 fick vi hem vår älskade lilla busfröken S*Sagastars Pärla. Hon är alltid på gång och på språng och har svårt att sitta still mer än några minuter. Apportera glitterbollar är hennes favorit. Hon gillar också att göra volter i luften när hon leker och hoppar efter vippor. Hon vill alltid vara med husse och matte och när hon till slut blir trött lägger hon sig så nära oss hon bara kan. På nätterna sover hon mellan våra kuddar. Hon är också en helt supergosig tjej. Pärla är en tuffing och bryr sig inte om någon av de stora katterna blir arg på henne, utan travar bara vidare och är lite glad som innan. När hon precis hade kommit till oss blev Tarzan sjuk och vi var tvugna att ta med henne till djursjukhuset. Där visade hon sin bästa sida och låg bredvid (och på) Tarzan i behandlingsrummet. Så gulligt!

Efter midsommar 2021 kommer vi att få hem en ny liten fröken, S*Hammartassens Clara Frijs. Mer information kommer senare.

Tiffany

Tarzan

Mini

Tarzan

Mini